Click On Me

Wednesday, January 23, 2013

JJCM - AROMA THAI -DAMANSARA PERDANA

Salam uolls...dah lunch ker tu...mesti makan musat ari nie kan..
sebab yg kojer gomen dah dpt gaji...kompom mlm nie
sumer kedai makan penuh nie...

Esok plak cuti...so kompomm arr uolls mesti x sabar2
nak sopink2 nie kann....hehehe...yg mana sambung cuti
mesti siokk nie...5 hari terus cuti...

Azue x plan nak ke mana2 pun...haritu baru jerk balik
dari Langkawi...so mgg nie belum plan ke mana2...

Maybe JJCM kat area KL/Selangor nie ler...
rasernya  banyak lagi tu voucher belum redeem..
hehehe...

Ehh citer pasal voucher...Azue x ingat ler beli kat mana...
maser nie Azue beli Voucher tu RM40.00 so dpt ler
Voucher bernilai RM80.00..
So kira dpt makan half price ler kann...saper x nak..
hehehe...

Okaylah kali nie Azue nak bawak uolls makan kat 
Aroma Thai Damansara Perdana..
Jomm layan jommm....


Macam biasa...Kalau ader menu...kompom akan
Azue semadikan dlm blog nie...hehehe



Menu diorg nie nasib baik ader translation..kalau x..
pening jugak nak baca...mau berbelit2 nak sebut...


Pangg..pang...pla..pla...khad kun khap...hahaha...


Kitorg pilih makan kat luar jerk ler....fresh air kata org...



Aroma Thai nie bukan Spa tau...hehehhe


Azue pilih air Lemon Grass....air serai yg campur ngan lemon
dah jugak selasih....semestinya panas ler..
sebab batuk kan..uhuk2...



Senyum2...hehehe...


Nasi dier alahaii...ciput jerk...agknyer org Thailand nie
makan skett jerk kot..tu pasal diorg comey2 jerk...
Nasi nie campur dengan beras nasi dagang tu..
sebab tu kaler coklat...


Kitorg pilih Ayam Pandan..4 ketul...


Ikan Siakap 3 Rasa...Kerabu Mangga...







Kerabu Mangga nie..sedap...mangga dier x masam sgt..
manis2 gituuu


Daging Pad ka Pau...yg nie pedas giler ler plakk...
memang semata2 cili api yg di potong2...
kalau uolls suker pedas bleh ler ngoder yg niee...


Maser nie Azue batuk2...so sajerk ler ngoder daging...
kalau x..kompom ngoder Butter Prawn ker...
Sotong Celup Sotong ker...sedap skett kann...


Penyudohnya...x terusik pun Daging..tu...kitorg bawak balik jerk haaa..
sambung makan kat rumah plak...
mana x nyer...orgnyer berdua jerkkk...ngoder lauk mcm makan 4 org...
hehehehe...



So far makan kat sini boleh ler....raser mcm sama jerk dgn
Rest Masakan Thai yg lain...xderlah istimewa sangat


Kalau nengok harga raser mcm agak pricey ler kann...
Tapi biler dpt 50% off dari jumlah nie...
rasa reasonable jugak ler...

Kitorg nak jugak try Miengkam kat sini...dah abess katanya..
Desert pun dah abess....kitorg pegi maser tu...
dalam kul 2ptg mcm tu...

Maybe rest. nie perlu upgrade skett ler...
dari segi rasa dan jugak environment...

Oklaylahh...lepas nie maybe x pasti biler nak hapdett...
kalau rajin Jumaat ler kot...kat umah malasler
nak upload cerita....kdg2 x sempat pun yerkk...hehehe...

oklahh...daaa sumer..selamat bercuti2...tauuu...

5 comments:

Saya Disini said...

besarnye ikan tu

Rawlins byRawlins said...

Aduyai!!!
Meleleh liur saya melihat lauknya
Macam nak kena pegi gak nampaknya nie
TQ sebab share ye
Singgah entry saya gak ye. TQ

hazman aka species1980 said...

rajin betul yea azue beli voucher nie... tapi memang berbaloi la sebab dapat diskaun banyak....

ummiaiman said...

Mak ai....sedapnya......lap2...oh! Air liurku meleleh.....hehe
Salam kenal : suteraungu87.blogspot.com

juadah said...

eh..dah dkt dgn umah ni. tak pernah perasan. tapi bila azu review masakan dia biasa2 je, nmpaknya ke cari kedai thai lain la.

Azu tak ambik tomyam ker? JM kalu ke kedai thai, mcm tak lengkap kalu tak order tomyam.