Click On Me

Thursday, November 29, 2012

JJCM - YONG TAU FOO KG PANDAN MARBELLESSS

Salam guyss...sihat ker hari nie...Alhamdulillah petang nie x hujan...
Azue dah 3 hari terjebak ngan jammed nie waktu nak balik
Puchong...adooyyyaii...letihh...sampai umah jerk dah mlm..
x larat dah nak kojer rasernya...x kojer rugiss ler plak...

Org lain dok bising2 xder kojer..yg kiter nie...
bising2 malas kojer...duit nak pulakk yerkk...
huhuhu...nasib ler kojer kat bandor nie...
Kalau x jammed x sahh...x kisah ler time aper..
cuti skul ker...x cuti ker... sana sini jammed jerkk...

Ehhh...saper suker yong tau foo nieee....
nie antara makanan peberet Azue ler...
kalau stimboat tu x minat sgt sebab ader kuah sup...
Azue suker kuah dier yg sos pekat manis2 pedas..
kalau beli kat pasar mlm...susah nak jumper yg sedap kann...

Tapi pasar mlm kat umah Azue nie...kalau hari Selasa memang
sedapp...tapi mcm mahal skettt...

Setakat nie yg paling sedap Azue raser ler...YONGTAU FOO KG. PANDAN
nie..memang mantopp...terbaekkk punyaaa...

Azue pernah buat Entry tentang YTF Kg. Pandan nie...
dah lama dah kott...rasernya tahun 2010 haaaa...

Jomm layannn the latest Azue mkn...
2 minggu lepas...tetap maintainnn raser dier..
ader keluar JJCM kann....haa jomm layann



waktu diorg bukak kedai..start 09:00 pagi - 09:00 mlm yerkk
so ari Jumaat diorg tutup...

        

Uolls pilih jerkk kat sini...YTF yg ader...amek jerk ler
mana suker...diorg ader yg dah siap rebus...yg dah siap goreng..
so ikut suker lahh kann pilih...


Bahan2 dier samer jerk kat mana2...ader diorg tambah dim sum ler...
pastu yg lain2 adalah sama...


lepas pilih2...kasik jerk kat kakak Kaunter tu...
diorg akan potong2kan n kirakan sekali...
Boleh ler request nak campur kuah atau x...
Nak mintak kuah sup pun boleh..mintaa ajerrr...hehehe


Nampak sedapp kann....memang sedapp jgn wisauuu...




 credit to google

Specialnya kat sini...kuah dier lahh...memang sedap..
pastu dier siap tabur mcm bahan rahsia kott yg coklat2 tu..
tu yg sedapp kott...bukan bawang goreng tauu...




Licin kitorg bedal..hahhaha...memang terbaekk ler...
x cukup siap kitorg bungkus lagi...

Ehh diorg punya Mee Rebus pun sedap juga tauu...Gambor luper
nak Snap lerrr...Pastu Air Durian Belanda diorg pun sedappp..
Jgn luper try ehhhh






 Nie Entry sebelum nie tauuu.... Yong Tau Foo Kg Pandan


Jalan Thaver (Jalan Kampung Pandan),
Kampung Pandan, Kuala Lumpur 55100,Malaysia


Meh sini Azue citer lokasinya kat mana....
Cari Restoran Kari Kepala Ikan Kg Pandan
 yang popular tu ( depan Sekolah Tamil).
Jalan ke depan sikit lagi barulah nampak gerai ini di belah kanan.

 Parking jerk kat tepi jalan tu...kedai dier biasa2 jerk..
 Selalunya orang parking di sepanjang tepi jalan tu.
 Kalau time lunch  kedainya memang sentiasa ramai orang. 

Kitorg selalu tapau jerk bawak balik...kalau wekend
dtg lepas pukul 3 petang...memang x ramai org dahh...

Kitorg suka sgt  kuah Yong Tau Foo nya memang super duper sedap. 
Harga pulak amat berpatutan...Tengok ler aper yg uolls pilih..
Ader yg jenis rebus...ader yg jenis bergoreng...
pilih jerk mana yg berkenan di hati...

Jumper lagiii... tau ...alamak...luper nak citer pasal Yee mee KLCC...
haahahha...sambung sok2 ehhh...daaaa

Monday, November 26, 2012

JJCM - BAKIN BOYS - KLCC -

Salam uolls...sihat ker...dah minum petang?
jomm Azue bawak uolls minum petang nak....
kat luar tu bunyi berdentum dentam...bukan bunga api mahupun
mercun bola yerkkk...
Itu tandanya hujan mau turunn daaa.....hehehhe...

Alamakkk...jgn ler turun hujan dulu...jap lagi nak balik...
kalau hujan dah sampai umah bleh tido...hahahaha...
sabor jerk ler...

Hujan itukan hujan rahmat...tapi yg penting uollss
hati2 kat jalan raya ehhh....



Kisahnyer aritu...Azue nak bawak anak2 pegi Petrosains
di KLCC nunnn...yaaa ampunnn makan tahun x pegi sana...
tapi memandangkan musim hujann...kiter main kat Indoor jerk ler

Tapi sampai2 KLCC dah ramai yg beratur...padahal x bukak
lagi pintu gate dier...ramai jugak minat pegi tempat nie yer..

Tapi budak2 nie malas nak beratur beli tiket...
kompom ler kat dlm tu penuh...pastuu plak...
beli tiket ikut time mcm nak masuk panggung...

Padan ler sebelum nie Azue nengok dier ader jual tiket online..
hmmm kalau ku tahu...ku beli dulu tiket itu...

So diorg masuk jerk kat dlm petrosains tu beli
mcm2 barang...bukannya minat masuk dalam pun budak2 tu...
minat nak nyopping ajerk yerkk


Nengok ler mender2 yg diorg sopinkk...yg lain2 
x sempat nak snap...sebab diorg leka main..huhuhu..

Ehhh tersaasar lakk citer ....sebenornya...
time2 hujan nie perut pun dah bunyik2kan...
besttnyer kalau dpt coffee ker...cappucino ker..
mkn plak ngan muffin...perghh...layannnn


Biler diorg menyopping kat dlm tu...kitorg lepak ler
bekpas lite2 kat sini....pestime jugak ler masuk...
Bakin Boys nie...sedap jugak






Azue mintak coffee biasa jerkk...




Muffin dier nampak sedap..ader coklat2 lagii
yummmehhh....


Yang nie plak Choclate cookies...pun sedap jugaaakkk
nanti nak try flavour lain plak...



Tapi yg nie betul2 lite2 jerk ler yer...
x makan heavy pun sebab kitorg plan nak 
makan Yee Mee Sizzling yg sedapp kat 
foodcourt tuu...nanti sambung citer tauuu...



Cayangg ini budakkk....muker dier siyess jerkk
nengok kamera..siap kerut2 muker haaa....

Okaylah...sambung kisah klcc nie esok ehhh kalau 
sempatt....daaaaa....sumer...nak balik dah nie...
hujan tambah lebat tuuu....jgn banjir udohhh

Thursday, November 22, 2012

JJCM - BUBBA GUMP - SUNWAY PYRAMID

Salam uolls ...dah makan lom? kalau lom makan..
Anda di larang meneruskan pembacaan di Blog Azue nie...
Sebab...kalau dah makan selamat ler uolls...
Kalau belum makan...alamakk...kalau bunyi kruk-krak...
kruk-krak tuu....x dapek den nak nolong haaa...hehehe..

So pejam celik jerk dah nak sampai penghujung bulan 
November kann..
Mesti ramai yg dok JJCM sana sini....hari nie Alhamdulillah 
x hujan...cuaca cantekk sgt...kalau panas tu 
bawak2 ler pegi mandi yerk...hehehehe...

Azue dok selalu jugak nampak Rest. Bubba Gump nie...
tapi dah agak dah kann...mesti kelasss tempat nie...
Makanan opkosss sepinggan tolak campur tax...
paling murah rm30++ punya...

Tapi nak citer...Azue hari tu sempat ler
beli voucher dari Groupon niehhh...
beli RM50.00 dpt Voucher bernilai RM100.00

so kiranya...50% off ler kannn dari harga sebenar...
jomm nengok aper yg kiter boleh makan dengan
Voucher RM100.00 kat sini....



*credit pitcures to tuan punya gambo yer*

Kitorg pergi dkt Sunway Pyramid punya Branch...
dekat luar tu dah bleh nampak Rest. bubba Gump nie..


Nie Menu dier....Nampak x udang tu...yummmehhh


Deko dalam Rest. Bubba Gump nie sgt best...cantikkk
suasana mcm kat negeri omputih kata org....sesekali kann
terasa nak mkn kat New York ker...US ker...UK kerr....
hahhahhahaa...


Ok...kat sini sgt unik yerk...cara nak panggil
waiter...kalau xder masalah...uolls..kena standby sign
yg kaler biru nie...maknanya...keadaan uolls masa tu
tiada gangguan...bleh makan dengan aman...
atau nak kaji selidik list Menu tu kann...
biarkan Sign RUN FORREST RUN nie


Haaaa kalau nak Oder ker..Bill ker...nak apa2 dari diorg..
uolls boleh ler pusingkan SIGN STOP FoRREST STOP nie...
kangg berkejaran ler diorg datang....kat uolls....
so x perlu nak pheewiittt2 mcm kat kedai mamak tu yerkk...
hahahhahha


Menu Promotion diorg letak kat Raket Ping Pong nie...
owhhh yerkkk...Kids Eats Free Tauu...
Tapi x masuk promotion lain ler...
Kitorg aritu kenalah bayorr...sebab pakai Voucher Groupon tu...



Semestinya kalau masuk mana2 Rest....sambil tunggu order
haruslah tisu...Sudu...Garpu...Pisau...jadi modelnya..
hehehhee


Speckled Lemonade Strawberry or Blueberry
yg nie air dier best bleh refills...tapi masam sgt ler...



Tapi uolls kena hati2 ler pilih Jenis2 Minuman dier...
Sebab kat sini diorg serve Alkohol...
Cuma dlm masakan diorg x masukkan ler...


Sambil2 menunggu tu...sempat ler Nureen nie layan
game2 nie...


Jeng2..Jeng...dah sampai menu yg kitorg order..
Crazy Cajun Chicken...

Ayam dier sedap...di Grilled dengan sos Cajun nie...
pastu dengan Cheese...yg halus2 tu kentang yerkkk...
Azue suker yg nie...sedappp mehhhhh




Mcm biasa lah close-up skettt...harga utk dishes nie
RM28.90 yerrrrkk


Yg nie kitorg Order Bucket of Boat Trash..
hammbekk nko haa...bukan sampah sarap yerkk
Dalam nie ader Fried Shrimp, Lobster Tail...
ngan Ikan Berempah2 ngan  jugak ler rasernya..
Pedas2 skettt...ngan Fries


Yg nie dipping dier ler...tomato ngan Butter yg di cairkan..
ngan coslaw...



Nampak X ekor Lobster tuu...kulit2 dier kalau nak mkn
blehh...kalau x sayang gigi ler...hehehehe...


Yg nie harga dier...RM44.90 yerkk tuan-puan...



Yg nie Nureen Order...Kids Hot Dog
Kids Menu yg sepatutnya bleh dpt free
RM12.90...x berbaloi pun rasanyaa...kalau kena bayor...
huhuhuhu..


Di sebabkan Nureen tambah air Oren...ngan Hotdog...
so Voucher RM100.00 tu x cukup yerkk...
kena tambah lagi RM22.40...

Kalau x tadi ngam2 jerk RM100.00 kannn...
so far ok lerr...sebab ader voucher...
kalau xder rasernya x sesuai ler nak masuk2 saja2 kan..
kalau ader special day tu x kisah ler sgt...

Tapi kalau uolls dah suker....dah teringin sgt nak try...
sila lah bawak duit banyak2 skett yerkk masuk kat sini..
hehehhe...

opsss ader lagi nie voucher RM100 ngan Azue...
Expired plak 30Nov 2012 nie...

Next time bleh ler Azue nak try Dishes yg lain plak...
Piccas kat bawah nie...credit to Groupon yerkkk


Yg nie Onion Rings...nampak mcm sedap...
nanti nak try yg nie plakk..harga RM22.90



Yg nie dlm gambo nampak sedap...tapi realitinya
x tahu besor mana udang nie...Namanya Shrimper's Net Catch
mcm pedas jugak niee...600g 
regenyaaa haaa RM58.90




BBQ Beef Back Ribs reganya RM43.90 regular



Pear & berry Salad RM28.90

Salmon & Veggie nie regernya RM37.90



Yg nie kompom nak try ler nanti...Alabama Mud Pie
RM22.90


sekian sahajalah yerrrkk review Azue kali nie...
nanti sambung Entry JJCM kat IPOH plak yerkk
So kalau nak try...bleh ler ke lokasi niehhh