iklan2

Tuesday, August 28, 2012

JJCM - William's Corner - Kelana Jaya

Salam Aidilfitri buat semua....Alhamdulillah...Berlalu sudah bulan
Ramadhan...kini Syawal menjelang...so mesti kengkawan sumer
dah naik bekerja semula kann....tapi rasanya ada lagi yg
masih bercuti...sampai Merdeka nie...

Seronokknyer cuti Raya Sampai 2 minggu....
Azue tahun nie cuti 3 hari jerk..sebab raya di N9
jerkk kann...tu pun seminggu jugak becuti...

NIe cerita sebelum raya hari tu...kitorg nak pergi
sopink2 di Jalan TAR...balik pada shopping
kitorg singgah sahur kat WILLIAM's Corner nie...
Kedai nie dah pindah tempat baru..dulu dok
tepi2 jalan jerk...tapi lebih selesa tempat nie...

Harga & Menu masih seperti dulu...Azue
pernah buat entry dulu bleh nengok kat sini >>> William's Corner

Jomss Layanss Piccas Plakk


Kat sini ler kedai baru tu....Parking pun banyak...


Menu masih di papan hitam nie yerrr....



Sebelah Kiri Air Kelapa Laut Longan (RM8)
Sebelah Kanan Soda Herbs (RM8)
2-2 sedap ...2 Gelas Besar nie bleh minum 4-5 org yerkk...



Soda Herbs nie ader mcm2 daun dlm dier...Buah Laici / Longan
Serai..Lemon...Asam Boi...



Ribena Longan mmg peberet Azue..(RM8) jugaa...



Yg Nie Nasi Goreng Ketam...harga (RM25-RM30)



Nasi Goreng Ayam 2 Rasa ..Ayam Percik & Ayam Golek....(pedas skett)





Nasi Lemak Ayam Pandan 





Gouda Cheese Naan 




Set Bun & Chili Egg Crab (RM45.00)
boleh Refill Bun tu beb






Sedap...Sos dier masam manis...pedas... 



Nasi Goreng Ayam 3 Rasa ( Masam , Manis , Pedas)
RM35.00 (Nasi Pun boleh Refill)


Close up



Nasi Goreng Ayam Pandan


Sekarang nie kat William's Corner nie dah ader desert...
Ader jugak 1-2 yg  Azue dah try...itupun Uncle
William's yg baik hati belanjer kitorg....hehehe

Yg kat bawah nie gambo2 kebanyakannya dalam
FB William's Corner...nanti bleh add sekali yerrr...





Creme Brulee





Ice cream Pavlovas drenched with chocolate sauce! 












Monday, August 13, 2012

Bufffet Ramadhan 2012 - Grand Seasons Hotel

Salam Ramadhan buat semua...wahh kita sedang meniti minggu akhir
bulan Ramadan nie...mesti ramai yg dah berada dlm mood Raya nie kan...
sana sini dok pasang lagu raya dah nie....

Uolls Dah abess sopinkk ker?
Yang mana dah abess dapat duit bonus tu...
Hari nie dah dpt Gaji pulak kann...hehehehe

Tu dierr...belanja2 jugak...jgn lepas raya kiter
kopak sudaa...huhuhu...kena simpan skett tu...
nanti nak buat open house plak kann..hehehe...

Kali nie Azue nak bawak uolls berbuka puasa
di Hotel Grand Seasons KL...
Ader banyak pilihan makanan di sini...harga
pun dalam rm80.00 ++ jerk...

Jomm kiter nengok aper yg menarik kat sini...









semestinya ader kambing panggang kann....






Nasi Kandar...sedapppp...


Udang Goreng Tepung...Sedapp....


satay dier pun sedap...tapi dier x bakar panas2 kat situ...


keropok2 n kerepek2....


Buah2 pun banyak....




Aneka kuih-muih yg comey2...


Roti Nan & Ayam Tandoori...sedapp juger


Roti John....




Desert yg sedapp juger




Yang nie Azue paling banyak makan...Waffle & Ice cream...
campur plak whipped cream n buah longan

  

Ader jugak laksa...tomyam..bubur...yg nie dah x ter sanp plak dah...
makanan diorg memang banyak...habess jerk terus refill...
surau pun diorg sediakan...bilik besar...ler jugak...
kiter pun raser sgt selesa...



makan ini budak....geramm ngan dier...dok makan papadom jerkk..
habess semangkuk...pas dier boring...dier pegi ngorat awek2
kat dlm tu....Ayrell...Ayrell....

Saturday, August 11, 2012

JJCM - Wakaf Che Yeh - Mieng Kham

Salam  Semuanya....
kejap jerk dah tinggal beberapa hari nak raya dah kan...
mesti ramai yg dah buat persiapan raya...
al maklum ler bonus pun dah dapat...mesti sedang
dalam mood shopping nie kannn....

Azue baru jerk balik ke Pantai Timur minggu lepas...
Sebab nak buka puasa dengan juadah2 dari sana....
mcm x lengkap plak sebab x pekena...
juadah2 alek klate & ganu nie...

Kl mana lah nak sama kannn...
So kitorg pun stay 1 hari di Wakaf Che Yeh tu...
Salah satu sebab nak gakk sopink2 raya....
senang kitorg stay kat Ridel Hotel tu...
Amek jerk family room...besar n selesa...

Nak cari juadah berbuka pun senang...turun jerk otel
dah bleh start carikk...parking pun senang...

Nak citer sambil2 jalan2 n sopink2 tu...
Azue terjumper ler... Mender Daun2 nie yg di pack kan
teruss teringat...owhhh kat sini pun ader jual ehh
Mieng Kham ( sejenis makanan dari Thailand) nie...
punya lahhh lama Azue carik...
kat sini baru jumper....

Uolls pernah makan x?Daun Kaduk nie macam ruper
daun sireh...tapi x kelat mcm daun Sireh...
Cara makan dier senang jerk...campurkan sumer bahan tu
ngap jerk masuk mulut....hehehe..

Jomm nengok Azue tunjuk cara2 n tepekkan Resepi
yg di google...untuk mereka yg nak cuber buat sendiri...



Ader Daun Kaduk , isi Kelapa yg di Panggang halus,
Kacang tanah di goreng, halia , bawang merah, hirisan limau nipis,
Udang kering, Cili Padi dan sos manis dier..








Dah Campur sumer bahan2 tu lipat cenggini






Dah boleh Makan sama jerk macam makan Sireh tu...
Sedapp uolls...Azue suker sangat....


Bahan-bahan untuk sirih kaduk (Mieng Kham)

Daun kaduk, dibersihkan dan dilap hingga kering, 
susunkan ke dalam dulang

Bahan-bahan intinya (disediakan berasingan)
Udang kering, cuci bersih dan sangai
Kacang tanah, digoreng tanpa minyak dan buangkan kulitnya
Isi kelapa, dibuangkan kulit arinya dan hiris nipis, 
kemudian disangai hingga kuning. 
Boleh juga dibakar dalam oven.
Limau nipis, dihiris nipis dengan kulit-kulitnya
Halia muda, kikis kulitnya dan potong dadu kecil-kecil
Bawang merah, dipotong dadu kecil
Cili padi, dihiris halus-halus

Untuk sosnya :-
2-3 ketul gula melaka, dicairkan dengan 1 cawan air
2 sudu tepung gandum
Sos nampla, jika suka atau boleh ganti dengan udang kering yang dikisar lumat

Cara menyediakan sosnya
Masukkan tepung gandum ke dalam kuali dan goreng tanpa minyak hingga kekuningan.
 Sejukkan sebentar. Campurkan dengan gula melaka yang dicairkan tadi
, sos nampla atau udang kering. Masak kembali atas api kecil hingga pekat.
 Sejukkan sebelum diguna.

Cara Menyediakannya

Ambil sehelai daun kaduk. 
Calitkan sedikit manisan cair dan bubuh bahan-bahan intinya 
mengikut keperluan dan citarasa masing-masing. 
Lipatkan dan terus dimakan.


Touch N Go