Click On Me

Thursday, November 29, 2012

JJCM - YONG TAU FOO KG PANDAN MARBELLESSS

Salam guyss...sihat ker hari nie...Alhamdulillah petang nie x hujan...
Azue dah 3 hari terjebak ngan jammed nie waktu nak balik
Puchong...adooyyyaii...letihh...sampai umah jerk dah mlm..
x larat dah nak kojer rasernya...x kojer rugiss ler plak...

Org lain dok bising2 xder kojer..yg kiter nie...
bising2 malas kojer...duit nak pulakk yerkk...
huhuhu...nasib ler kojer kat bandor nie...
Kalau x jammed x sahh...x kisah ler time aper..
cuti skul ker...x cuti ker... sana sini jammed jerkk...

Ehhh...saper suker yong tau foo nieee....
nie antara makanan peberet Azue ler...
kalau stimboat tu x minat sgt sebab ader kuah sup...
Azue suker kuah dier yg sos pekat manis2 pedas..
kalau beli kat pasar mlm...susah nak jumper yg sedap kann...

Tapi pasar mlm kat umah Azue nie...kalau hari Selasa memang
sedapp...tapi mcm mahal skettt...

Setakat nie yg paling sedap Azue raser ler...YONGTAU FOO KG. PANDAN
nie..memang mantopp...terbaekkk punyaaa...

Azue pernah buat Entry tentang YTF Kg. Pandan nie...
dah lama dah kott...rasernya tahun 2010 haaaa...

Jomm layannn the latest Azue mkn...
2 minggu lepas...tetap maintainnn raser dier..
ader keluar JJCM kann....haa jomm layann



waktu diorg bukak kedai..start 09:00 pagi - 09:00 mlm yerkk
so ari Jumaat diorg tutup...

        

Uolls pilih jerkk kat sini...YTF yg ader...amek jerk ler
mana suker...diorg ader yg dah siap rebus...yg dah siap goreng..
so ikut suker lahh kann pilih...


Bahan2 dier samer jerk kat mana2...ader diorg tambah dim sum ler...
pastu yg lain2 adalah sama...


lepas pilih2...kasik jerk kat kakak Kaunter tu...
diorg akan potong2kan n kirakan sekali...
Boleh ler request nak campur kuah atau x...
Nak mintak kuah sup pun boleh..mintaa ajerrr...hehehe


Nampak sedapp kann....memang sedapp jgn wisauuu...




 credit to google

Specialnya kat sini...kuah dier lahh...memang sedap..
pastu dier siap tabur mcm bahan rahsia kott yg coklat2 tu..
tu yg sedapp kott...bukan bawang goreng tauu...




Licin kitorg bedal..hahhaha...memang terbaekk ler...
x cukup siap kitorg bungkus lagi...

Ehh diorg punya Mee Rebus pun sedap juga tauu...Gambor luper
nak Snap lerrr...Pastu Air Durian Belanda diorg pun sedappp..
Jgn luper try ehhhh






 Nie Entry sebelum nie tauuu.... Yong Tau Foo Kg Pandan


Jalan Thaver (Jalan Kampung Pandan),
Kampung Pandan, Kuala Lumpur 55100,Malaysia


Meh sini Azue citer lokasinya kat mana....
Cari Restoran Kari Kepala Ikan Kg Pandan
 yang popular tu ( depan Sekolah Tamil).
Jalan ke depan sikit lagi barulah nampak gerai ini di belah kanan.

 Parking jerk kat tepi jalan tu...kedai dier biasa2 jerk..
 Selalunya orang parking di sepanjang tepi jalan tu.
 Kalau time lunch  kedainya memang sentiasa ramai orang. 

Kitorg selalu tapau jerk bawak balik...kalau wekend
dtg lepas pukul 3 petang...memang x ramai org dahh...

Kitorg suka sgt  kuah Yong Tau Foo nya memang super duper sedap. 
Harga pulak amat berpatutan...Tengok ler aper yg uolls pilih..
Ader yg jenis rebus...ader yg jenis bergoreng...
pilih jerk mana yg berkenan di hati...

Jumper lagiii... tau ...alamak...luper nak citer pasal Yee mee KLCC...
haahahha...sambung sok2 ehhh...daaaa

1 comment:

TK said...

Meleleh air liur tengok yong tau foo tu!