iklan2

Friday, November 2, 2012

JJCM-PANTAI DALAM (KERINCHI) - AYAM GOLEK NARA

Salam uolls... dah mamam ker...besttnyer ari jumaat..
esok cuti...bleh JJCM lagii...hehehe...

Skrg nie banyak makanan yg kiter boleh dapati
dok Klang Valley nie....x kisah ler dari mana
Juadah tu datang asalnya...pasti ader di KL nie kan...

Tu yg Azue suker dok KL nie...memang syurga makanan...
sumer sedap2...yg penting uolls kena pandai
mencari ler yerrr...hehehe...

Banyak jugak yg jual x sedap...tapi depends pada 
selera masing2 ler...

Kali nie Azue nak bawak uolls makan Ayam Golek...
Saper suker mkn Ayam Golek siler angkat tangan laju2..
Ayam Golek NARA nie memang tersohor...

Ramai juga yg tahu pasal ayam golek NARA nie...
(bukan DARA yerkk...hehehe)
Lokasinya...senang jerkk...kalau dari Highway NPE..
uolls masuk ke Pantai Dalam tu...

Kedai dier sebelah kanan....kalau nampak ayam
tergolek2 tu...tu ler kedai dier...senang jerk nak carik...
Tapi kalau tanya org kat situ...sumer tahu kott...

Harga Ayam nie buat masa sekarang...RM20.00 seekor...
sangat puas hati...Ayam dier memang sedap...rempah dier
memang terasa..sampai ke tulang haa....

Sos dier pun sedapp...memang Azue kasi 5 Bintang...
kalau kiter mkn kat situ...dier kasi set ngan ulam...
tapi...nengok ler nasib2..kdg2 dier kasi...
kadang2 dah abess...hehehe..
Bawak balik pun boleh...

Jomm layan gambor... AYAM GOLEK NARA



credit to tuan punya gambor yerkk...



Haaa biasanya kitorg akan masak nasi ayam kat umah....
pastu beli jerk Ayam Golek Nara nie...

Haritu nampak ler kedai sebelah Ayam Nara nie jual nasi lemak...
kitorg pun beli ler 10 bungkus (RM1.00 jerkk sebungkus)
sebab bungkusan dier comey2...

Sedap jugak mkn ngan AYAM NARA nie....
Sambal dier x pedas...anak2 kecik pun boleh makan...
memang boleh ler try nak beli....



yummmehhhh kann...Nasi Lemak Daun Pisang nie memang
peberet Azue...kalau nasi lemak xder daun pisang nie...
Azue x suker sangat....sebab bau daun pisang tu Azue sukerr...








Oklahhh selamat menjamu mata yerkk...aduss hujan plak
tengah hari nie...seb baik kitorg baru lepas makan Ayam Nara nie...
Pukul 11.00 am dah bukak dahh...tutup malam kott...


Lokasi Kedai nie betul-betul dekat tepi jalan belakang Angkasapuri. 
Kalau nak senang, gerai dia tepi Flat Bukit Angkasa tuu..

Address & Map kat bawah yerrr :-

Ayam Golek Nara Seafood
Jalan Besar, Taman Bukit Angkasa, 
Pantai Dalam, Wilayah Persekutuan
59200, Kuala Lumpur.
 013-3869499

Perhatiann uollsss!!!!!
KEDAI NIE DAH TUTUP YERKKK... 04-DEC-2012

TERKINIII 18jan2013 **** kedai nie dah buka balik...haritu tutup sebab
diorg ke belakang skett...jgn risauu...masih ader lagi kat tempat biasa tauuu*****


5 comments:

  1. wahhh rajin tul ko jalan ye azue ...
    ayam golek tuu betul2 mengamit mata akuu nie .. perghh , lawan lakk ngan nasi lemak daun pisang ! huhuh

    ReplyDelete
  2. salam ziarah,

    sedapnya ayam golek.. klu cicah dengan sos cheese.. lg nyum3x...jemput ke blog akak, mana tau berkenan nak cuba serbuk cheeze maz yg bila dicampur air panas menjadi sos yg sesedap cheeze wedge, kfc

    cheezemaz.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. makan nasik lemak nie pun dah sedap... kalau man ngan housemate boleh habis seekor ayam golek nie...hehehehe

    ReplyDelete
  4. Dulu sya duk pantai hillpark, selalu la singgah NARA nih. Ayam golek dia mmng best. dulu harga dia rm 12 pastu naik 14. tak sangka skrg dan 20. Pastu xsangka lagi (bila baca blog ni), kedai dia dah tutup..

    ReplyDelete
  5. mmg sedap ayam dia kan.lau sy g mmg sy xmkn nasi.mkn ayam je.. :D

    ReplyDelete

Touch N Go