Click On Me

Thursday, September 20, 2012

JJCM - MURTABAK RAJA - RESTORAN LAZAT MESRA - KOTA BHARU - KLATE

Yuuuhuuuu Salam Sejahtera buat semua....
Dah makan ker tuuu....Tiber2 plak raser lapar masuk 
umah Azue nie yerkkk...alamakkk....camner tuu...

Jangankan Tetamu yg lapar....tuan umah yg sedang
menaip nie pun ngah berkeroncong utk AnA nie...hahahha...
Kadang2...gmbar kiter amek dah lama terperam kann...
So biler nak buat entry...meleleh jugakk ayaq liuq kata
org uthaga...hahhaaha....

Sebelum tu nak ucapkan terima kasehhh banyak2
buat  Bro Hazman Fadzil yg sudi mempromosikan
blog makan2 azue kat Entry nie..


Klikk kat SINI tauu nak tgk Sifu punya Blog Makan2 jugakkk

Ader org suker amek gmbar pemandangan...
bunga...gmbar pengantin...tapi...Azue
sgt  suker amek gmbar makanan....
Sgt2 teruja biler nengok gmbo makanan....huhuhu...
X sabar2 nak makan...nak menikmati rasanya...hehehehe...

Kalau ke mana2 Azue pergi...mesti Azue akan carik
makanan apa paling sedap kat situ...Gigih ler mencari
lokasi kat mana...kadang2 sampai sesat2..huhuhu...

So niat Azue buat blog nie nak kongsi2 ler ngan kengkawan...
kat mana lokasi tempat makan yg best2...yg pernah
Azue try makan...

Wokeyylahh pjg plak intronyer haaa....
Kali nie nak bwk uolls jauh skettt...jom kiter ke KB..
Ader satu Restoran Lazat Mesra yg menyediakan
MURTABAK RAJA yg sgt sedapppp....



Tuan punya kedai adalah kerabat2 di Raja Klate juger...
memang sedap sgt masakannya..puas hati...
Kebetulan Azue pegi aritu bulan puasa...So Azue tapau jerk ler
bawak balik...lauk2 dier memang sedap...



Besor Giler Murtabak nie...memang sgt2 puas hati kalau dpt makan.....


Pandangan dari sisi...sgt tebal kann...


Haa tu dier..penyediaan pun sgt rumit...sebab murtabak nie...
diorg buat satu persatu...so kalau ader 3 tingkat...
3 keping murtabak ler jawabnya...
Dan akhir sekali dier akan balutkan satu lapisan lagi....


Sebab tu MURTABAK RAJA nie mahal...so x yah beli banyak2...
1 keluarga sekeping jadik lerr....kannn...


X silap Azue Harganya RM18.00 sekeping MURTABAK Saiz
Paling Besor...Dlmnya Ader Inti Daging atau Ayam...
.

Kuah Dier memang sgt2 Special...Masam2 Manis...
Memang cukup rasernya...diorg pakai bawang Holland nie...
so memang bestt arrr..x bau busuk...


Yang nie plak Puding Raja Versi Kota Bharu...
Lain skett dari Puding Di raja Pekan Pahang...
Tapi sedap ler jugak kan...dari puding2 yg biasa tu...


Puding nie x pasti ader atau x kalau bukan bulan Ramadhan...
Tapi Azue suker Puding Di Raja nie...sebab Ader Pisang...Ader Jala Emas....
Ader Kuah Susunya...yummmehhhh

Bleh jugak intai2 Entry Puding Di Raja Pekan Pahang
Azue Sebelum nie....katt SINI

So kalau uolls jalan2 ke KB tu....Singgah2 ler makan
MURTABAK RAJA kat sini ehhh ....



Uolls  Boleh tengok lagi gambar MURTABAK RAJA entry Azue sebelum nie....

Restoran Lazat Mesra
Kubang Kerian (Jalan Sultan Yahya Petra), Kota Bharu, Kelantan 15200, Malaysia

4 comments:

hazman aka species1980 said...

terus rasa semangat nak update blog arinie yea....thanks for the backlinks...murtabak raja skang dah ada yang frozen kan.. tapi confirm tak sama rasa yang dimasak fresh dan panas2x kan

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak pernah jumpa lagi bro ni.. tapi adik dia pernah jumpa..

TK said...

Makanan feveret ni...
Kita suka mertabak kelantan..raja ke..tak raja ke..semua sodap!

Kita suka gi sini sbb nak tgok makanan la..hehe

mardewan said...

memang sedap kalau tgk kat gmbar ni..blum dalam mulut lagi.. trliur..