iklan2

Thursday, August 2, 2012

JJCM - GLORY 78 - STEAMBOAT & SNACK CORNER - CAMERON HIGHLAND


Salam Ramadhan buat semua....
Hampir 2 minggu kiter berpuasa haa....
Agak2 yg mana dah boring masak2...
Boring ke Bazaar Ramadhan...
Bleh ler kita buka puasa kat luar kann...

Tapi kalau pegi wekend maybe ramai org kott...
So mesti ader mcm2 pengalaman buka poser
kat luar nie kann...

Azue sendiri pun x baper suker buka puasa
kat luar...berebut ke tandas...berebut ke surau...
Hmmm senang lagi buka puasa kat umah kan...
kire buffet jugak kann...kat umah...hehhe...

Hmm sebenarnya nak share gambo2 kat CH dulu...
X abess lagi story rupernya...hahahha...
almaklumler...lama bertapa kann....

Tapi tiber2 plak teringin nak buka puasa kat Cameron tu...
Bestt agaknya kann...sejukk jerkk...x terasa pun
Panas mcm kiter kat bawah nie...Hari nie alhamdulillah
Hujan turun haaa...sejuk & Nyaman rasernya...

Jomm kiter layan Steamboat nakkk.....hehehhee...









Azue jumper satu2nya restoran nie...ader logo Halal..






Antara menu2 dier ler selain steamboat...









Tidbits ini bukan free yer...haruss di bayor...hehehe..





Chicken Chop 

Free wifi..so boring2 bleh layan FB dulu kannn...




wokehh sudaaa sampaiii....punyalah banyak....memang puas hati.....



Hambekkk nkoo...makan jangan x makan....hehehhe



Ader 2 jenis kuah...sebab kitorg nie x mkn pedas amek sup ayam sudaaa


Sebab cuaca kat atas tu sejukk...kejap jerk licin hahahhaa....




so far makan kat sini best...selesa sangat...
harga pun x mahal sangatt...sangat berpatutan...






Glory 78 Restaurant
S-1 Batu 39, Jalan Besar, Tanah Rata,Cameron Highlands
Tel: 05-4915778

-Malay Cuisine
-Western Cuisine
-Steamboat 
(Halal)

macam nak pergi lagi lerrr...jom2...ader saper2 nak ikutt?
maybe lepas raya ler kott ehhh...hehehehe

10 comments:

  1. wah ni duta JJCM....
    menarek noks, debomppppp

    ReplyDelete
  2. wah kak..sampai ke cameron hah...best2...nanti kalo sesat ke sane bolehlaa cari tempat nie...best ni sejuk2 pekena stimbot..sedap hirup kuah panas2.....

    ReplyDelete
  3. nie kalau man... suka yang ada set gril skali....

    ReplyDelete
  4. salam satu malaysia.semalam saya makan bersama keluarga,memang best tapi sayang sekali saya tertinggal kamera yang menyimpan gambar kenangan steambot corner.mungkinkah saya dapat kembali..0174639575-kaminzal

    ReplyDelete
  5. Tq very much for ur lovely n sincere comments...keep n touch...keep up with ur good work..
    From. Glory78 Steamboat n Snack Corner
    Cameron Highlands...

    ReplyDelete
  6. salam, pada tarikh 28/9/2013 pukul 10.00pm .. saya dah keluarga bilangan 15orang (termasuk kanak2) datang ke restorant - STREAMBOAT SNACK CORNER ini utk makan steamboat, tetapi service di sini sangat2 MENDUKACITAKAN..pada waktu itu mungkin agak lewat sebab itu kami tanya dulu seorang pelayan disini masih boleh ambil order kah? then pelayan itu keta boleh. waktu itu kebanyakan pelanggan sudah mula beredar dan pelayan2 disitu hanya sibuk mengemas meja dan tidak fokus pada pelanggan yg baru sampai. Lebih teruk lagi staff2 dia bahagia kaunter dan dapur asik bergurau senda antara satu sama lain dan seakan tidak peduli setiap permintaan kami contoh nya utk menggabung kan meja dan mengambil order... anne , penang

    ReplyDelete
  7. I went last night after read your review. Bad experience!! Food is okay but management service is not. You should ask your customer either they want the tidbits or not instead ask customer to pay for it once served on table. Bad experience talking to this woman..manager i guess. End up she claimed tht peanut is tips for staff. Huh?? Even her staff looks confuse with her statement! Don't tell lie in business!! I'm not going to this place in future.

    ReplyDelete
  8. Jangan makan sini. Tak sedap langsung. Sup tomyam tak masam & pedas melampau. Sup biasa dia rasa blend je. Cheese cake dia uneatable. Rasa apa ntah. Rasa satu sudu & biar tinggal. Yg okay cuma tidbits kacang tu. Bad experience!

    ReplyDelete
  9. Saya baru kesini td. Staff pelayan amat mengecewakan. Saya bersama isteri dan 2 anak kecil. Sy terpaksa memanggil berkali2 utk amik order. Masa tu jam pkl 7.30pm hanya ada 3 meja yg ada pelanggan. Staf yg ada smua sambil lewa buat x nampak meja saya. Lepas kali ke 3 pggl dtg seorg staf lelaki infon bg buku menu sambil muka 10sen. Bila ckp nnt sy pggl smula sbb nk tgk menu trs dia blah keluar. Terpaksa lg pggl2 staf utk amik order. Lps kali ke 2 lambai baru sorg dtg staf indon perempuan. Makan so-so saja la.. 6/10. Tp staf x mesra pelanggan. My first and last here...

    ReplyDelete

Touch N Go