Click On Me

Thursday, October 6, 2011

JJCM - ASAM PEDAS SEJATI - KG. PANDAN - KL

Salam guys...berjumpa lagi kiter utk ke sekian kalinya...
Skrg nie Azue kurang BZ sket...so ader masa ler
nak jenguk2 kengkawan...nak wat story kannn...

Kejap jerk dah nak sampai ke hujung tahun kan..
skrg pun dah musim hujan jerk...

Sejukk jerk cuaca kann....kalau nak panaskan
badan Azue ader cadangan tempat yg baekk punya...
Kompom yg sejuk2 akan rasa panas hehehe...

Bukan Panas hati tau...itu x baikk...saper agak2
peminat setia masakan Asam Pedas????
Azue nie x berapa minat pun
lauk Asam Pedas nie...tapi tempat nie
Azue pegi...teruss jatuh cintaa kott...

Terus raser macam...ehh sedap plak Asam Pedas 
nie yerkk...Memang best ler kat sini...

Nama Rest. Asam Pedas Melaka Sejati...
lokasi di Kampung Pandan...Berdekatan
dengan Satay Station..








Kat sini lah kedainya...masa Azue pegi time malam...
rasanya dier tutup awal jugak dlm pukul 10.00 mlm



* credit to google*

Yang bestnya Asam Pedas dier..kiter kena pilih ler
Ikan2 yg kiter nak tu...so dier akan masakkan
time tu jugak..dlm periuk ala2 Claypot tu...




nampak x? so sampai pun nanti akan berasap2 ler...
memang kaw2 Asam Pedas dier...
Set dier Termasuk Ulam & Nasi & Telur Masin...
kalau nak lauk lain2 kena Add On ler yerk...







Lauk Asam Pedas kat sini syokk arrr layan...
Boleh tambah Ayam Goreng...Telur Dadar..


Sangat panazzz kann haa tu dier berasap2 ...
Memang puas hati...x pedas sgt....
yg best..ader sekali kicap diorg sediakan..
Perghhhh x hengatttt



Haa tu dier kalau letak dlm pinggan macam nie...
Alamatt ler x toleh kiri kanan dahh kannn..


* credit to google*

So kalau ader saper2 nak pergi boleh ler
buat tempahan ker..nak tnya jalan ker...
Sila2 jangan malu bertanya...
Kang sesat jalan...apa macamm???

Cari jalan nak ke Desa Pandan. 
Lepas je stesen Petronas slps Sek Men Aminuddin Baki tu..
ada 1 traffic lite simpang masuk ke Naza. 
Masuk simpang tu ke kanan..
n teruskan je perjalanan smpi nmpk flying over MRR2 


Kedai ni terletak di sebelah kanan jalan menuju ke Taman Nirwana. 
bersebelahan dengan Rest. Satay Station..
Nanti Azue buat review tentang Satay Station


3 comments:

fyna said...

sedapnyeeeeeeeeeee

KSWSK said...

ni silap2 mau pijooo celah2 jari kepedasan pas mkn asam pedas..

Huzaina Hashim said...

sedapnya...yum..yum...:-)