Click On Me

Wednesday, May 11, 2011

JJCM - TANJUNG MALIM - PAU YIK MUN

Salam guys....Azue kembali bersiaran....so mcm mana sambutan hari Ibu?
Mesti ramai yg sambut kan...mesti dpt deyah special punyalah...
yg x sambut pun xper lah...mungkin terluper..x sempat ker kan...
itu x penting...yg paling penting...Sayangilah Ibu kiter..
Restu dan Doa dari kedua ibu bapa amat penting...

Hmm cerita makan2 di Pantai Timur dah abess punn...
So kiter bergerak ke Utara plak....tapi x jauh mana pun...
ke Tanjung Malim nakk...nakk...dekat jerk...

Kali nie...Azue nak bawak uolls makan Kueh PAU....
Azue suker sgt ngan kuih Pau nie...paling suker
kalau intinya kacang n kari daging.....

Kat Sini memang special...dont worry...ada sijil halal
jommm Azue bawa uolls ke YIK MUN
 Restaurant di Tanjung Malim , Perak...



Ramai sgt org datang singgah makan kueh pau nie.....
Petang2 lagi ler ramai...kadang2 x cukup kerusi..i tell u..



Pelbagai Keratan Akhbar yg dah keluarkan tentang
Kueh Pau yg sangat popular nie...




Kat Sini uolls bleh refer kat mana nak dptkan Kuih PAU nie yerk...
atau terus ke Tanjung Malim sendiri..


Tu dier pelbagai menu yg ader...selain dari Kuih Pau beb...

 






kalau nak buat tempah pun boleh...diorg ader jual yg frozen punya jugak...
selain yg dah di masak...


Ini inti peberet Azue ler...Kari Ayam dan jugak Daging....
Pedas2 Manis gituuu...




Ini Roti Kawin dier @ .roti bakar ler senang cerita...
kaya dier sedap ler....yummmyy




ang nie Nasi Ayam dier...sedapp jugak...i likeee it so much...
Ayam dier goreng garing gituuu....Nasi Ayam dier pun lembut....






Yang nie Azue pilih Nasi Goreng Kari...raser kari ler kan...sedap jugakkk...
dier bubuh sotong..udang...ayam sekalii.....





Dalam membikin ini cerita...azue sendiri terasa kelaparan...
Ini namanya...Entry makan tuan...alamakk...
terasa mcm nak pegi carik ler Pau nie
mgg nie...dah lama x makan kuih Pau nie...huhuhu....

Sekian sahaja episod JJCM kali nie...semoga panjang umur...
kiter bertemu kembali dengan menu2 yg lazat dan berkrim
di sukai ramai....lepas nie kita makan Western plak ehh...hehehe

6 comments:

KSWSK said...

Kat Plaza Damas ada branch dia jugak...

Siti Azlina Abdul Aziz said...

alahai menitik lagi la air liur cek huhuhu...teringin benar bila tengok roti bakar cecah kuah kari tu...marvelous tuuu....roti kawin dia pun menyelerakan...tapi yg paling best tu kuih pau inti kari ayam...mak aii...favourite tu ....sabar jer la...

CutieIntan said...

kiter pernah ke sini drive dari kl hnaya semata-mata teringin sangat bihun goreng basah dierr...memang terbaik!!! pau yik mun

ieda said...

aduhh beb .. petang2 nie menguji minda dan nafsu betuiii huhuhu

Arpiiz said...

kenapa asal masuk blog ni mesti rasa lapar..huhu

xplorer said...

been there done that , pau dia mmg best