iklan2

Tuesday, March 15, 2011

JJCM - JB ANJUNG SENIBONG SEAFOOD - 6 CORNER -

Salam uollss....wahh skg dah start cuti skul...
kompom ramai dah start cuti2 kann....Azue xder plan ke mana2
punn....sebab dah bawak diorg cuti sblm cuti skul lagi...
senang...x ramai sgt org....huhuhuhu...

2 minggu lepas...Azue menghadiri majlis perkahwinan
di Skudai...Taman Sri Pulai...Kitorg stay 
di Pulai Spring Resort....Waalllaaaa cantik betul tempatnya
lokasi yg menariks...Pool plak Cantik giler....
Nanti Azue story Next episod ehhh...

Siang tu...sebab hujan...kitorg layan
Fast Food jerk...So Dinner tu kitorg decide 
nak  mkn  Sea Food...so kitorg survey ada
 2 tempat yg menariksss....
samada KUKUP atau pun SENIBONG...


Kalau ikut lokasi..kitorg nie dekat dgn KUKUP...
tapi ramai cakap happening kalau mkn
dkt Senibong...so belasah jerk ler..pegi
Senibong...aiyoyo...sangatt jauh gilerss rupernyaa...

Perghhh seb baik ader PAPAGO..dah ler
 jalan banyak tutup...kitorg belasah jerk larr..
seb baikk jumper..sampai2 mmg happening wa cakap lu....
memang cantik view dier...mkn plak tepi pantai gituu..

Jomm Layannnnn piccas...




Kitorg pilih restoran 6 Corner niee...sebab ramai ckp kat sini sedappp...







Raser mcm masuk pasar borong pun ader...mcm2 ikan....haaaa



terujaa nengok ketam2 nie...x pernah makan..bapok besor punya ketam bebb..


Nengok penyepit pun dahh ngeriii..huhuhuhu



Last kitorg pilih 2 ekor ketam nie...cukup ler utk 2+1 org mkn kannn....




Teringin jugak nak mkn Lobster nie....tapi dah ler mahal...
plakk tuu  isiknya secoett jerkk..kepala jerk besor....
hmm luperkan jerk lerr....
minah tu kata masak stim telur sedappp...yer kerr...sedapp???



Tapi Azue pilih Udang  yg Besor2 tu lagikk baguss...
puass hati...kann...tapi kat sini x best ler....dier ader minimum
gram yg kiter perlu amek....mcm udg besor2 tu....minimum 300gram....
kalau ramai2 ok ler..kalau berdua org yg tgh diet nie...byk2 buat apa kann...


yg nie siput apa ehh....nak mkn mcm mana?mcm siput sedut ker....
x amekk pun....tapi nampak ramai jugak mkn siput nie....


Ini budak manyak songeh lerrr...mau toilet ler...mau titonn ler....
mau mainan ler...makan x mauuu....aduss peningg layan anak dara sorg nie...
veryy demanding....huhuhu


Amek air Epal Asam boi....n Laici....n jelly kelapa....apsal ler air nyer tawar 
semacam jerkkk.. Epal pun x seruper epal....hmmmmm.....


Ketam 2 ekor tu kitorg masak Sambal Telur....sedappppp...sgttt....suker2...
tapi apsal dier x kasik penyepit....seb baik x patah gigi tauuu...
menggegett itu kulit ketam...yg keras gilerr...huhuhu...


ler...minah tu cakap ader kuah...sampai2 aikkk mcm nie jerkkk....seb baiikk sedappp


kitorg mintak.. Butter Prawn....tapii yg sampai mcm nie...Butter Prawn ker nie??


Bukan ini namanya Udang Celup Tepung ker? Biler panggil minah tu....
dier siap ckp...memang Butter Prawn masak macam nie......
aii said...hellooo....ingat  aii nie x reti ker pasal menu2 nie....
siap dier amek bwk jumper tukang masak dier...

Paling best tukang masak dier cakap aper tau.....
kitorg dah campur butter sekali kak dlm tepung nie...
Ajerkkk gilerr ler diorg nie....kalau x reti masak...
tok sahh ler nak kelentong...
balikk amek kursus masakan lagii bagussss.....chaitttt....



Yg nak gerammnyer bukan aper tauuu....
sebab sotong memang dah mintak celup tepung
nie...so udang pun dier kasik masak yg sama....sakitt atii x???
kalau free x perlahh..ini berbayor kannn...

kalau ku tahu...baik mintak sweet sour ker.....sambal udang + petai ker...
ini...2-2 masak yg sejibikkk

.memangg panazz betul ler hati...kita dtg jauh2 nak mkn korg nyer masakan 
yg kununn ramai  ckp sedappp sangatt tu.....tapi biler 
sampai mcm nie...korg bleh main kelentong2 plak kannn....



.Lepas makan cuit sana sikit...sini sikittt....
Sudahnya...mood makann pun sudaaahh outt...kitorg
order sup sayur ler...sebab xder kuah kann...kering jerkkk plakk.....

Yg si budakk kicikk ini pun muler buat
perangaii...sudahhnyaa...tapauu jerk lerrr...
xder hati nak makan dahhh....
memangg kompom kitorg x dtg lagi dahh.....


Nureen siap ckp..mama nie cerewet ler....makk aiii....mender kalau murah xper
x bising2...tapi kalau cecah sampai ratus2...dier bg makan mcm tu...
memang sakit hati lerr....x sesuaiiiii bebbb.....tobatt maksiat dahh rasanyaaa...
huhuhuhu...

Sudahnya....kitorg balik mkn kat bilik Hotel ketam2 tu
lagi siokk feellingg....cik abe x leh join makan sebab...
giginyaa sakitt....alahaii ciannyaa...tu ler amek lagi
ketam yg keras kemetung tuuu...hahahaha...
tapi isi nya memang sedapp ler manisss....

Pastuu Udang n Sutun tu...kitorg tapau bawak balik
Seremban jerk singgah umah adik...diorg pakat
perabesskannn....


 







Diakhir kata...Azue mohon maaf ler yerr...kalau
tuan punya kedai nie terbaca plak Blog Azue nie...

Jangan plak nak main saman2...sebab...bukan
Azue x komplen kat kedai tu...tu haa ader muker
kakak yg amek order tuu..masa pilih2 Lobster  tuu..

Sila tnya dier dulu...ingat lagi x peristiwa yg berlaku
pada malam Sabtu bersamaan 05 - March - 2011..

*mungkin nasib kitorg x berapa nak baik ler mlm tu kann*


13 comments:

  1. lieya penah mkn kat sini kak....penah gak order butter prawn kak....mmg sampai betol2 punye butter prawn tau.....nasib akak laa dpt camtu...aduh...mmg potong stim kan.....

    takpe kak, jgn serik.....kebetulan tukang masak time akak tu sengal tu heheeheheheh

    ReplyDelete
  2. hak kita kan azue..nak komen apa ..kalau dah betul tak memuaskan hati

    harap kedai tu improve ler nanti

    org bayar mahal2 mesti nak hasil yg sedapkan

    ReplyDelete
  3. siannya akak....makan tak menepati citarasa erk...dah la datang jauh2....dok famous katanya tempat tue yerk...kalau sal...sal memang dah ambik pensel atau pen....tarik garisan pangkah...dari atas sampai bawah...memang tak masuk dah....silap2 ckp ngan org lain...jgn gi situ...makananya tak best.....nie pasti....:)

    ReplyDelete
  4. kak, mmg senibong lagi meriah dari kukup kak...tp kalau dah duduk kat sana...better pergi kukup coz' dekat sikit berbanding senibong...he he he..

    fuh..meriah nyer tengok ketam, udang, sotong tu kak..lama dah tak pergi senibong.....

    siput tu siput gonggong kak..sedap....
    isinyer kenyal2....rasanya zana pernah buat kot entry pasal siput gonggong tu...tp yang tu kat kedai makan area kota tinggi..1st time makan..memula cam pelik ler coz' majoriti yg masuk kedai makan tu order siput tu...tu yang nak merasa...rupa2nya sedap kak..rasanya manis2 gitew....

    ReplyDelete
  5. waaa manyak marah .. kalau aku jadi ko pun aku komplen mcm tu .. dah lah mahal kan .. mane boleh layan mcm tuu .. kalau x tahu masak cakap lah .. hermmm aku rasa chef bertukar tangan kuut .. sbb lieya cakap dia gi situ dpt sama butter prawn tuu :)

    ReplyDelete
  6. wah.. menarik utk makan seafood..
    kalau ke JB boleh singgah nanti.. :)

    ReplyDelete
  7. sedapnya... rindu plak nak makan butter prawn... next time nak cari tempat ni la...

    dah terlanjur masuk blog ni... nak follow la... salam kenal dari saya gak...

    ReplyDelete
  8. ...aduh..xboleh thn tengok makanan kat dalam ni..semuanyer sedap..umie suka ketam tu..kat pkg umie murah jer...kalu 1 kg yang rm7 pun dah cukup puas makan..lobster rm20 1 kg..

    ReplyDelete
  9. kita bayo kita ada hak nak suarakan pendapat kita...

    ReplyDelete
  10. wow
    sedap2
    hohohohoho
    den nanti kalau ada camera sebijik memang rancang dari dulu nak buat segmen JJMM den macam nih

    ReplyDelete
  11. salam kak...sy baru jer plan nak makan kat sini..tu yg jupe blog akak nih...tp dpt review negatif plak...hahaha...sy tompang simpati..mmg kalo makan kt tempat mahal tp tak dpt layanan spt yg diharapkan amatlah kurang berselera jadinya....
    apa2pun salam perkenalan...

    ReplyDelete
  12. salam....,
    sorry to interfere...

    kt tak leh judge senibong tu x sedap dgn hy mencuba 1 kedai - situkan byk kedai - cthnye yg suke nasik lemak lau---situ sgt sedap wpun mahal...
    ttg BUTTER PRAWN.... kat kedai anjung senibong yg cantik tu ....10 kali sy try 10 kali sedap sgt.... kat situ masak steam dan black pepper ketam dia pun sedap. abah saya try sekali igt berkali2...tp abah kat KL so tiap kali dia ke JB mmg bawak dia ke ANJUNG SENIBONG....
    sekadar berkongsi pengalaman

    trully;
    zirawani@gmail.com

    ReplyDelete
  13. hi AZUE, saya baru jer upload gambar2 masa makan ngan famili di senibong kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik blog ni pasal tempat2 makan menarik terutama di sekitar JOHOR (maklum la orang JB!) tapi tempat lain pun ada...kalu sudi singgah la yer blog saya nih dan kalau bolih follow ok TQ TQ TQ

    ReplyDelete

Touch N Go