Click On Me

Wednesday, March 30, 2011

JJCM - CAWAN KOPITIAM - JOHOR BHARU

Yuuuhuuu salam semuanya.....lama plak terbiar sepi blog nie yerkkkk
hmm...biasalah lepas cuti2 mesia nie...dah malasss jerkkkk raser ...
nak BW pun x larat...nak nengok umah sendiri pun penatt...

Okayler...di sebabkan lagi lama Azue perap cerita...lagi banyak
plak piccas yg pending...huhuhu....Kali nie...Nak Bawak Uolls
Ke JB lagi....tapi kali nie...Azue bercuti bersama family
yg tersayang....sambil di temani seorg pemandu Pelancong...hehhehe...

Kitorg bergerak dari KL ari Jumaat pagi....sampai JB sebelum
check in Di Pulai Spring Resort (mmg seronott kat sini...
jatuh cintan berkali2 beb)...kitorg singgah makan2 kat sini

CAWAN KOPITIAM....





Kopitiam skrg berada di mana2 jerk kann...tp yg nie melayu punya...
kompom halal...Macam2 menu yg Ader....harga pun boleh tahn....
x mahal mcm harga Kopitiam kat area K.L niee...



Inilah dier org yg bertanggung jawab membawa kami ke sini....


Adik Azue yg Bongsu sekali....suker ler tuu di bawak jalan2...





Ummi Azue yg menjadi Sponsor Penginapan 3H 2M di Pulai Spring Resort nie...
Macam biasalah kann...sebelum kiter mamam...kiter posing2 dulu...
gedik2 dulu...perut plak dah muler rasa lapar...so masing2 pakat order
Nasi Goreng....







Nengok ler anak daraku ini....kiter nak amek piccas dier...
di tayangnya...Menu nie...hmmmm belasah jerk ler




Yg nie Nasi Goreng Seafood + Ayam+Telur - Menu Istimewa kat sini...
Kata seafood...tp x baper nampak seafoodnya



Yg nie Nasi Goreng Mat Salleh namanya....beza cumer ada 
Chiken Ham n Sosej



Nasi Kari Ayam....terasa juga kepedasannyaa....
siapa yg suker pedasss siler lah order...yerkkk


Yg nie Nasi Goreng Kampung - Ikan Bilis jerk bezanya

* Perasan x...nasi gorengnya samer jerkkk kann...
tp yg beza...ayam...ikan bilis...dan sosej tu...huhuhu
kalau tahu baik x payah order Nasi Goreng kannnn *



Air Bandung tetap menjadi pilihanku...x pernah miss
kalau berada di Bumi Johor ini....


Kuehtiaw Kerang...Sedap jugaa....




Biasalah Nugget utk Nuyinn...bukan nak mkn sangat pun...lempeng 
Azue jugak yg dier belasah...huhuhu...ader jugak ubi kayu rebus...
tapi sebab takut mudaratkan kesihatan perut....
Luperkann jerk ler yerkkkk.....



Yg nie sgt Special...Lempeng Kelapa....utk Azue yg cengkonon diet...hahahhaa...
Sambal dier pedas jugak...terpaksa Azue mkn dengan kari ayam...huhuhu
.



So far kat sini makanan biasa2 jerk...banyak pilihan...
tapi rasa lebih kurang jerk kan...boleh ler untuk mengalas
perut...karang masuk angin...siapa yg susah kannn....

Lepas makan2 kat Sini...Azue singgah Burger King tapau ler kann
sebab kitorg plan nak mandi manda kat pool Pulai Spring
yg chantek bangat tuuu....x sabarr dahh nak berjakuzzziii....hehehhee...

Okaylah...cerita bersambung nantiiii....daaaaaa

5 comments:

ieda said...

waaa perasan lah zue .. semua sama kecuali hiasan di tepi pinggan jer berbeza2 huhu ...

Azueriena Norash said...

itu ler nak bgtahu...nama memang hebat2...nasi goreng mcm2 menu...sampai2...samer jerk rasa...potongg stim betul...

KSWSK said...

dlm byk2 menu lempeng jugak menjadi pujaan hatimu ya...hehehehehe

Siti Azlina Abdul Aziz said...

a'a la nasi goreng semua nampak sama jer hehehe...tapi yg penting presentatioan kat pingan tu yg boleh buka selera kan :-)kalau ct tak kisah la apa pun janji nama nya nasi goreng hehehe..my favorite tu :-)

SayangSal said...

kaueh tiaw kerang sedap tue kak....:)