iklan2

Tuesday, March 8, 2011

JJCM - 2ND VISIT - Restoran Hj Shahrin Low - Masakan Chinese Muslim

Salam sayang buat semua kengkawan....terima kasih kerana sudi bertandang
ke rumah azue yg x seberapa nie yerkkkk....kali nie azue nak bawak
uolls makan2 di Restoran Hj Shahrin Low yg 
berlokasi di Bukit Antarabangsa...
Masakan yg di hidangkan merupakan...masakan Chinese Muslim...
so uolls boleh refer map kat bawah tu....

Aper yg menarik minat Azue untuk dtg makan kat sini
ialah Resepi Itik Gantung dier...memang Special...
Selama nie kan kiter tengok jerk org jual kat tepi2 
jalan tu..Itik Gantung....dengan kaler merah...perghh
teringin jugak nak tahu apa rasanya kan....

Tapi memandangkan...status halal - haram nie...ku pendamkan
sahaja niat nak merasa....so telan jerk ler air liuqq....kannn...
so biler dpt tahu kat sini ader Itik Gantung yg
kiter bleh makan...so exchited ler nak try kann....

jommmm...layannzzzz piccas2 kat bawah tu....











Tu dierr...sudaaaa keluarrr...Itiknyer....memang sedap...mkn dengan sos ala2 yong tau foo tu...




Ketam Salut Telur Masin...memang sedap gilerrr i tell u....



Butter Prawn yg di persembahkan dengan acuan  yg sungguh unik...


Memang sedap Butter Prawn nie....lepas nie nak try yg Prawn Oat...ler plak....





Yang nie plak Sizzling Tofu....memang sedap...berasap2 sekali dtg....




Yg Nie Baby Kailan Goreng Biasa....


Nie sebahagian dari order kitorg....ader lagi kuehtiaw kungfu & Tomyam Soup...
serta Peanut Butter Desert tapi x der dalam piccas.....




Air mcm biasa lah...amek fresh oren...Apple asam boi....Tembikai Laici...dll...


Memang berbaloi dtg makan kat sini....walau jauh di atas puncak sana...
tapi kalau nak dtg makan....dtg awal2 skett....sebab kalau
malam tu banyak jugak yg dah abess....kitorg sampai pun aritu
petang....so ok ler x der org...servis bagus...
layanan bagus...masakan pun bagus...sedap...harga murah jugaa...
sangat berpatutan ler....

uolls bleh add diorg di FB - Hj Sharin Low Seafood Restaurant


15 comments:

  1. bestnya kak..saya selalu mkn food cina ni kt mohd chan abdullah ngan redwok je..lps ni nk try shahrin low plak la....dia dah bukak cawangan baru kt area kpg dato' abu bakar baginda :)

    nk try food cam kak zue gak la

    ReplyDelete
  2. seedap ke itik azue..lom penah lagi makan itik..tp tgk menyelerakan

    ReplyDelete
  3. Assalam n salamkenal akak,tengs ek sudi singgah dapo sy..sedap ker itek tu kak,xpernah lagi mkn daging itik..Nmpak cam sedap jer,kalu dekat leh la try,ngee.

    ReplyDelete
  4. uish sedap jer tgk nasi ayam tuu .. merah tul ekekek :)

    ermm sedap2 lah menu nie .. ermm leh lah cuba kalau ko dah buat review mcm nie :)

    ReplyDelete
  5. salam azue..
    dah banyak entry aku miss ni
    wah meletop2 gambar dak azue sekarang
    sharp...well done!
    Tq 4 sharing..............

    ReplyDelete
  6. bikin lapar jelahhh huhu.... kene usha2 tempat ni ade masa nnti =P

    ReplyDelete
  7. bikin lapar jelahhh huhu.... kene usha2 tempat ni ade masa nnti =P

    ReplyDelete
  8. tergugat iman nafsu makanku akak

    ReplyDelete
  9. berapa kena semua sekali.. mahal x?
    best r.. dr aritu nk try mkn itik gantung nih.. bile tah nk dpt rasa..
    sarip x suke mkanan cina la.. leceh

    ReplyDelete
  10. sentap mak tengok setiap entry kak zue pasal makanan ni taw! boleh jadi pengacara jjcm kalau gini.. semua tempat makan akak dh pernah pergi..

    ReplyDelete
  11. sedap...bole la belanja ciktim..hehe..nice 2 meet u my dear..

    ReplyDelete
  12. sedap nya kak sungguh menyekerakan...

    ReplyDelete
  13. ada satu lagi kedai dia kat KL ni. Kat jalan Ampang. Tp tak penah la singgah lagi :)

    ReplyDelete
  14. hai salam kenal jugak... thanks be my follower

    tak pernah try lagi setiap kali nak try ada je agenda lain huhuu... nanti nak bukak cwgn kat bangi dekat skit nak pegi :-)

    ReplyDelete

Touch N Go