Click On Me

Tuesday, December 28, 2010

JOM MAKAN YONG TAU FOO KG PANDAN & NASI AYAM & CUCUR UDANG ALOR GAJAH

Salam semua....x lama lagi anak2 dah kembali ke sekolah..jalan makin jammed...
ibu bapa dah sibuk pagi2 hantar anak2 ke skul kann...nampaknya azue pun
kena ke skul ler..sebab nak hantar nureen darjah 1 tahun depan...

oklah...azue ingat nak jadikan blog nie utk uolls jadikan rujukan
untuk bawa family jalan2 carik makan...
setuju x?kalau setuju angkat kening...hehehe..

sebab azue memang suker mencuba pelbagai jenis masakan...
x kisah ler local ker...western ker...makan di cafe ker...warung ker..
kadang2 merata juga carik makanan yg sedap2..hehehe...
kalau x sedap..mintak ampunn yerkk..mungkin tekak kiter
x sama citarasanya...

kali nie Azue nak bawak uolls ke kg pandan...makan yong tau foo...
ader yg bergoreng...dan juga yg di rebus...pilih sahaja yg mana
berkenan di hati...memang sedapp sangat....

Azue bagi 5 bintang gitu...harga pun boleh dikatakan murah jugak...
depends pada apa yg kiter pilih ler kann...kuah dier memang meletopsss...
paling best ler yong tau foo azue pernah makan...



Inilah rupernya warung yong tau foo nie..beroperasi dr tengah hari
hingga jam 8.00 malam...di buka setiap hari...




close up skettt.....


menggunung dalam pinggan tapi utk 2 org makan lerrr..hehehee


kedai nya sangat simple...boleh juga di bungkus utk di bawa pulang....




jemputt makan yerk semuaa...bissmillahirrahmanirrahimm...





aikk dah abess...x cukup ler ...xper2 kiter beli lain tapau bawak balik...hehehehe...

*********************************************************



yang nie pula..cucur alor gajah...tapi di rembau...sedap jugaa...
kalau nak tahu lokasinya...dari seremban ke pekan rembau tu....dier di tepi
sungai itu...ader gerai dari majlis daerah rasanya




Nasi Ayam nyer pun sedap juga....petang2 singgah minum
cendol...sambil menikmati angin sepoi2 bahasa..
fuiiyoo makan x hengat... yg kiter diet...hahaha



oklah sekian sahaja utk hari ini..nanti azue sambung makan2 kat tempat
lain plak yerkkkk....mamamuahhhhhsss buat semuaa...daaaa





psstt:- sorry ler piccas kureng menarik skett..sebab pakai kamera kecit jerkkk...
piccas nie dah lama...awal2 tahun 2010..

Saturday, December 25, 2010

JJCM - PUDING DI RAJA - MURTABAK MENGKASAR - SAJIAN ISTANA DI PEKAN, PAHANG -

Salam semua...sorry ler lama x bersiaran...bz skett ler...x sempat nak
hapdett cerita...Almaklum ler..cuti2 skul nie..ramai sgt kenduri kawennya...


Kali nie nak cerita tentang misi mencari Royal Pudding nie...atau pun
Pudding Di Raja...sajian dari Istana Di Daerah Pekan Pahang...
Minggu lepas Azue cuba jejaki di Kuantan Parade...
Dan juga beberapa lokasi di Kuantan...

Sayangnya..semuanya sold out...
Nasib baik masa tu Azue teringat utk simpan contact no. Kak Yan
selaku tokey Royal Pudding nie...katanya..stok baru hantar...tp
semua sold out..cumer ader beberapa bekas jerk yg tinggal di rumahnya ...

Azue pun bergegas ke Pekan demi Royal Pudding nie...
Terima kasih kepada Ieda kerana sudi tunjukkan jalan dr Kuantan
ke Pekan...dan Alhamdulillah...dpt juga kami bertemu mesra dengan
kak Yan yg merupakan pengusaha Royal Pudding yg ternama di Pekan..

Anda semua bleh klik di SINI utk melihat sendiri bagaimana cara2
Royal Pudding ini di buat yerkkkk...


Inilah dier ruper Pudding Di Raja nie...cantik kann...sedapp bangett..
bahan2 terdiri dari pisang lemak manis...jala emas...buah prune...





Bersama kak yan...terima kasih yerk kak....sudi menerima kunjungan kami...
wlwpun waktu dah senja time tu..huhuhu



Seronott sgt masa nie...sebab misi & visi telah berjaya mencari Pudding...


Bahan yg paling utama pisang lemak manis yg sgt ler sedap rasanya...







Makan bersama kuahnya...campuran susu n kastard...x pernah Azue rasa Pudding
yg sgt istimewa rasanya...kaya dengan rasa susu dan lemak2 manis giteww...



Memang berbaloi2 ler dtg dari KL semata2 nak menikmati sendiri rasa
Royal Pudding nie....Pencuci Mulut yg sangat sedap....fuhhh x terkata...




Kami Dinner di sini...Signboard baru nampak...lebih meriah...
rasa murtabaknya memang sangat2 lazat...
beza dgn KL branch...terbaaaekkk dari kampungnya sendiri...hehehe


 Sambil menunggu murtabak..kiter makan puding di Raja nie dulu


suasana dalam kedai Murtabak Mengkasar nie...waktu nie x ramai org lagi


zue suker yg Special...semestinya daging...mkn bersama
kari & kuah Bawang....fuiiyooo terangkat..bebb




Murtabaknya dtg sebesar dulang tuu...kompom ler 2-3 org share 1 Pinggan...
perghhh kenyang gilerrr





Murtabak Mengkasar ini tetap menjadi pujaan hatiku...seronott sgt dpt mengulangi
makan kat sini.....tahun depan kitorg dtg sini lagi ehhh....hehehe


 Ini adalah modal yg x berbayor yerkk...bleh ler di guna pakai untuk mereka
yg tidak mahu mengeluarkan modal utk promosi barangan mereka...
hehehee


 Model sambilan ini...belum lagi mau demand tentang harga...
bleh jugak nak calling2 untuk mempromosikan makanan anda secara
pukal atau borong gitu...hahahaha


Model2 Ini sgt laris di pasaran...mempromosikan
restoran... kedai...warung...atau cafe anda secara rela hati....
tanpa paksaan giteww..tidak menerima wang sogokan hahahaa




Akhir kata...ucapan terima kasih buat suamiku kerana sudi
membawaku ke sini...
sgt2 enjoy...sgt2 sukerrr...sebab dpt menikmati pelbagai
makanan yg sedap2 di sini...pastinya Azue akan dtg lagiii..dan lagiii.....

psstt:- kalau ada mana2 restaurant or cafe nak minta Azue tlg buat review ...
silerrlahh ...contact Azue segera ehh...sebelum tv3 panggil Azue gantikan
Serina utk prog. Jalan2 Cari Makan...(hahaha ader hati lagii...x rela u..gurau2 jerk )
Mamamuuuuahhhsss buat semua...daaaa