Click On Me

Thursday, October 28, 2010

MINGGU YG SANGAT BZ


Salam Sumer....Azue minta maaf yerk...Azue x sempat jalan2 kat rumah uolls...
nak bukak blog sendiri pun x sempat....Student baru masuk untuk SEM2...
Azue plak sensorg kat opis nie...memang x cukup tgn ler...nak handle
sampai nak mkn pun x sempat....siann kann...

Tapi untuk melepaskan kerinduan kat Azue...chheewahhh....azue attachedkan
piccas Azue dan kengkawan yg sekarang suker sgt nak conteng2 muker...
Piccas nie ketika kami semua attend class make over..yg basic2 jerk..


Sgt seronott...dan banyak ilmu yg di pelajari...kalau nak attend tu..
nanti Azue buat lagi ehh....Tapi bukan Azue ler...Cikgu Wana yg
akan ajarkan...hehehehe.

p/s:- Nak tengok piccas penuh di FB ehhh...


.

Friday, October 22, 2010

GULAI LOMAK CILI API...

Salam sumer.... ari nie azue x ngajuk2 dah...yer ler kann...
org kata merajuk pada yg sudi...hehhehe...nak bermanja2
sesekali kannn...apa salahnya...itu tandanya nak disayangi ler tuuu...
org pompuan nie bukan apa...memang ler permintaannya
yg pelik2..yang mengarut2...sabar jerk ler yerkk
dpt isteri yg banyak songeh nie..hehehe

Nie Azue nak citer xtvt minggu lepas..penuh dengan mcm2 xtvt..
sampai finattt di buatnya...tapi paling best...kitorg di jemput
untuk merasa gulai masak lomak cili api nie...special sgt..
sebab di masak dengan ramuan yg hanya boleh di dapati
dalam hutan hijau tropika...xder kat hutan batu kiter nie...

Timer kasey kepada tuan umah yg sudi mengajak kami menikmati
menu yg sgt sedapp nieee...nak buat macam mana...
rezeki jgn di tolak kann....nak2 yg request pun sedang
sarat mengandung...katanya nak suruh anaknya cerdik mcm
sang kancil tu...hehhehehe

Thursday, October 21, 2010

Isteri yg Sedang Merajuk


Kata pujangga, perempuan bagaikan angin ,
lembutnya melenakan, ributnya menggusarkan.
Adakalanya mereka seperti ibu , menyaji kasih,
menghidang sayang, Adakalanya mereka seperti anak,
ingin dibelai,minta dimanjakan ,Adakalanya mereka
seperti nenek, berleter seadanya,
merungut semahuannya.

Psst....
Tiba-tiba isteri merajuk, pandai-pandailah memujuk ,
buka telinga, tajamkan pendengaran, amati suaranya,
teliti dengan hati yang terseni , rasional atau emosi ?
andainya emosi, belailah emosi itu,

Jangan cuba dihadapkan secara rasional,
kerana sidia tak akan terdaya, mengunyah hujah,
berilah walau seribu sebab , lengkap dengan
perangkaan statistik, atau dokumen saintifik , berserta dengan
beberapa affidavit , dia tetap melulu kerana fikiran sudah berjerebu.

Dalam situasi ini, fikiran telah ditawan perasaan ,
sebaiknya, perhaluskan kata, perindahkan bahasa,
jinakkan perasaan, hadiahkan senyuman.

Namun, putus asa jangan sekali, terimalah dia, dengan redha,
justeru isteri , pada hakikatnya , adalah bayang-bayang suami ,.
wanita adalah tulang rusuk yang bengkok ,
luruskan dengan berhati-hati bertegas tapi jangan ,
berkeras ,lembut tapi jangan reput...

petikan dari :
www.scribd.com/doc/.../MADAH-ISTERI-MERAJUK

Tuesday, October 19, 2010

KUUU DALAM DILEMAA

Salam Sumer kawan2....2-3 hari nie...Azue x sempat nak menyoret2....ader jerk mcm2 berlaku..last week.....tapi nanti ler yer...azue story mory...
tapi buat hari nie...Azue dalam DILEMA nie...

Azue dah lama plan nak pergi...tapi xder lagii peluang nak pergi....
Kali nie peluang dah ader...tp hati macam belah bagi...
nak pergi ke x nak...sebab...cik abe x nak pergi..kitorg selalu kalau
pergi mesti berdua ..huuhuu...

Kalau Azue pergi sorang pun hati teringat jerk kat umah....
x tenteram jiwa tauuu...tapi kalau x dpt pergi dok ler frustt jerkkk....
rugiss x pergi...uwaaaaaa

Camner nieee....dier pun berat hati nak kasik jawapan....
nampak mcm x kasikk pergi kannn

HMMMMMMM?????

Azueee teringin nak mkn yg nieeee.....


Thursday, October 14, 2010

KEREPEK PISANG BERSIRA PEDAS

Salam sumer kengkawan....sihat ker...Azue x baper sihat ler...raser lemah jerk badan tanda2 nak demam pun ader...tp harap2 ok lahh...x melarat sgt...cuaca pulak panas jerk kan kena minum banyak air niehh...

Kali nie nak share ngan kengkawan....pernah makan x Kerepek Pisang Tanduk Bersira Cili... biasa2 kiter makan kerepek ubi jerk kann...pernah jugak Azue jumper Kuih Gunting Bersira, Tiram Bersira Cili tp kalau Kerepek pisang bersira nie belum jumper...

Menu nie wajib Azue buat biler dah jumper kerepek pisang tanduk nie...Azue suker sangat2...ruper2nya Nureen pun suker...dah berebut plak dengan mama dier...meh kiter share ker resepinya...senang sangat....



Kerepek Pisang Tanduk Bersira Pedas

1/2 kg ~ Kerepek Pisang Tanduk (azue beli ready made jerk)
5 ulas ~ Bawang Putih ( di tumbuk lumat )
5 ulas ~ Bawang Merah ( di tumbuk lumat )
4 Sudu Besar ~ Cili mesin (cili boh pun bleh...nak pedas tambah lagi ehhh)
5 Sudu Besar ~ Gula (nak manis tambah ler lagi)
1/2 Sudu Kecil ~ Garam
2 Sudu Besar ~ Minyak

Cara2:-

Panaskan minyak...masukkan bawang putih tadi,goreng sampai garing,
seterusnya masukkan cili boh sampai naik minyak....masukkan garam dan gula....
kacau sebati...akhir sekali masukkan kerepek pisang tadi...gaul rata...tutup api dan dah siapp... make sure kiter sejukkan dahulu yerkk sebelum masuk dalam bekas...nanti lemau plakk...dahh siappp....bleh mamam skrg...hehehhe....

sampai jumper lagii...daaaa...

Wednesday, October 13, 2010

ROCK N ROLL BEBEHHH


Salam semua kawan2...sihat ker ari nie....tu ader senyum2 tu...mesti mood happy jerk...almaklum ler...kalau hari rabu...sumer macam dah buat planning untuk wekend nie kann...ader lagi ker open house...kepada yg sambut besday hari nie...Azue ucapkan Selamat Ulang Tahun Kelahiran...semoga hidupmu sentiasa
di berkati ALLAH...

Hari nie Azue dah masuk kejer balik....raser mcm x cukup masa jerk ngan
Course semalam..memang menghiburkan...x pernah attend course mcm nie..selalu nya kalau attend coursemesti azue sibuk nak cabut awal...
boring nak tunggu lama2..sampai takat setengah hari jerk
lerrr...tapi kali nie memang x cukup masa...masa berlalu tu x sedor langsung...

Dasat betul penangan course SCORE nie....sampai suara Azue dah bertukar jadik suara ELLA tu...serakk giler....sebab gelak banyak sangat....aduhhh....memang WOW lerrrrr.....best2...best..kena tnya lah apa lagi course yg ader...bleh join lagikk...



Sampai jumper lagi yerkkk..daaaa.....mamammmuaaachhhsss

Monday, October 11, 2010

SUCCESS TOUCH COURSE



Salam Sumer kawan2....hari nie dan esok 11-12 Oct Azue ader course ISTAC
di Jalan Duta..Course nie amat seronott dan paling best banyak games dan x membosankan...lain dari lain..tp camera Azue malas nak usung ler...
amek piccas pun dari henpon jerkk....

x sabar nak pergi esok untuk hari kedua...Mesti mcm2 ilmu yg dapat
di pelajari niehh...psstt...caya x..ari nie kitorg belajar cara2 nak buat roket kertas ...kelakar betul...memang seronott...teringat zaman2 skul dulu main roket kertas dalam kelas nie kann...hehehe....

Nak belajar cara2 buat roket gaks ker???kena ada pengerasnyaa bebb...hehhehe...




Nie Plak sajer nak share piccas menu terbaru dari A & W 7 Fruitti Wonder Waffle sedapp bangett dowhhh...sesuaiii untuk mereka yg sukerkan buah..eskrem..dan waffle camm Azue...hehehe...kenyang dan bestt gilakkkk....so apa lagi...pergi larr serbu A&W yg berdekatan dengan rumah anda...hehheehe




Pstt... selingan jerk...sajer nak share hasil klik2 readbud Azue hari nie....dapat online malam2 jerk...x banyak ler dapat collection hari nie...ruper2nya...setiap 2 jam akan ada artikels baru yg keluar...so kiter kena standby jerkk....klik...dan klik...sampai x bleh klik...

tunggu lagi 2 jam bleh klik lagi...mohhh kiter cark duit beli eskrem kat atas tuu....x perlu kiter menggunakan modal bebb...Cepatttt.....jommm...klik >>> DI SINI



ok...jumper lagii...daaaaa..MAMAMUUUAAACHHHSSS

Tuesday, October 5, 2010

Terkilan Sangattt...

Salam Sumer kawan2...Arinie azue rasa cedeyy & terkilan...sebab mcm2 perkara yg berlaku hari nie...membuatkan azue sangat2 beremosi....sebabnya...

Azue ada simpan 2 keping not rm50.00 nie...lama ler jugak...dlm 3 tahun ader kott...
paling spesel tentang duit nie...nombor siri dier...dengan nombor 888 kat belakang dier...
skrg nie cumer sekeping jerk yg tinggal serial no. dier 6777888 bukan senang nak dpt note
no cantekk macam nie...selalu org suker no. plat kereta kann...azue dok carik note yg bernombor
888 nie...lagi banyak "8" lagi siokk....

Paling sadiss...sekeping lagi not rm50 azue yg bernombor *666888 dah hilangg...x tahu ler
kena rembat kat org ker...keciciran ker...wallahualam...baru hari nie sedor...not tu dah xder..
sangat sedey n terkilan tauuu....mana nak carik tahhh.....

Mender kiter simpan sebaik mungkin tiber2 ilang kann....tu yg rasa terkilan sangat2...harap2
sesiapa yg ambil duit azue tu...or terjumper...meh ler tukor balik ngan azue....(kalau ader ler)

NOTE RM50.00 yg dah 3 tahun Azue simpan tauu...


yg nie RM1.00 agak lama jugak...lebey kurang 5 tahun kott


Lagi satu pasal komitment...Azue nie telah di beri tugas untuk mengendalikan sesuatu projek....tapi biler ramai yg campur tangan Azue raser x selesa..sebab...banyak sangat idea...banyak sangat rungutan...dan campur tangan...

Masalahnya projek tu...projek azue kann...so just kasik apa yg azue perlukan ler...kenapa perlu nak kacau2 projek kiter....kenapa x urus projek mereka sendiri??pastuu...biler azue nak kasik diorg urus sendiri diorg tak mau pulakkk....kiter punya permintaan x kasik....so macam mana kita nak kasik kerjasama???tell me...what to do?

Sakitt tauu otak nie memikirkannya...kita nak buat yg terbaikk untuk semua...Azue punya style
mulut kurang cakap...kerja jalan dulu...bukan cakap banyak..kerja habuk pun xder...nanti last2 minit sumer nak letak atas batu jemala patik...patik ca alip but baru tahuu...huhuhu...x suker..x suker biler berada dlm kemelutan inii...