Click On Me

Saturday, December 25, 2010

JJCM - PUDING DI RAJA - MURTABAK MENGKASAR - SAJIAN ISTANA DI PEKAN, PAHANG -

Salam semua...sorry ler lama x bersiaran...bz skett ler...x sempat nak
hapdett cerita...Almaklum ler..cuti2 skul nie..ramai sgt kenduri kawennya...


Kali nie nak cerita tentang misi mencari Royal Pudding nie...atau pun
Pudding Di Raja...sajian dari Istana Di Daerah Pekan Pahang...
Minggu lepas Azue cuba jejaki di Kuantan Parade...
Dan juga beberapa lokasi di Kuantan...

Sayangnya..semuanya sold out...
Nasib baik masa tu Azue teringat utk simpan contact no. Kak Yan
selaku tokey Royal Pudding nie...katanya..stok baru hantar...tp
semua sold out..cumer ader beberapa bekas jerk yg tinggal di rumahnya ...

Azue pun bergegas ke Pekan demi Royal Pudding nie...
Terima kasih kepada Ieda kerana sudi tunjukkan jalan dr Kuantan
ke Pekan...dan Alhamdulillah...dpt juga kami bertemu mesra dengan
kak Yan yg merupakan pengusaha Royal Pudding yg ternama di Pekan..

Anda semua bleh klik di SINI utk melihat sendiri bagaimana cara2
Royal Pudding ini di buat yerkkkk...


Inilah dier ruper Pudding Di Raja nie...cantik kann...sedapp bangett..
bahan2 terdiri dari pisang lemak manis...jala emas...buah prune...





Bersama kak yan...terima kasih yerk kak....sudi menerima kunjungan kami...
wlwpun waktu dah senja time tu..huhuhu



Seronott sgt masa nie...sebab misi & visi telah berjaya mencari Pudding...


Bahan yg paling utama pisang lemak manis yg sgt ler sedap rasanya...







Makan bersama kuahnya...campuran susu n kastard...x pernah Azue rasa Pudding
yg sgt istimewa rasanya...kaya dengan rasa susu dan lemak2 manis giteww...



Memang berbaloi2 ler dtg dari KL semata2 nak menikmati sendiri rasa
Royal Pudding nie....Pencuci Mulut yg sangat sedap....fuhhh x terkata...




Kami Dinner di sini...Signboard baru nampak...lebih meriah...
rasa murtabaknya memang sangat2 lazat...
beza dgn KL branch...terbaaaekkk dari kampungnya sendiri...hehehe


 Sambil menunggu murtabak..kiter makan puding di Raja nie dulu


suasana dalam kedai Murtabak Mengkasar nie...waktu nie x ramai org lagi


zue suker yg Special...semestinya daging...mkn bersama
kari & kuah Bawang....fuiiyooo terangkat..bebb




Murtabaknya dtg sebesar dulang tuu...kompom ler 2-3 org share 1 Pinggan...
perghhh kenyang gilerrr





Murtabak Mengkasar ini tetap menjadi pujaan hatiku...seronott sgt dpt mengulangi
makan kat sini.....tahun depan kitorg dtg sini lagi ehhh....hehehe


 Ini adalah modal yg x berbayor yerkk...bleh ler di guna pakai untuk mereka
yg tidak mahu mengeluarkan modal utk promosi barangan mereka...
hehehee


 Model sambilan ini...belum lagi mau demand tentang harga...
bleh jugak nak calling2 untuk mempromosikan makanan anda secara
pukal atau borong gitu...hahahaha


Model2 Ini sgt laris di pasaran...mempromosikan
restoran... kedai...warung...atau cafe anda secara rela hati....
tanpa paksaan giteww..tidak menerima wang sogokan hahahaa




Akhir kata...ucapan terima kasih buat suamiku kerana sudi
membawaku ke sini...
sgt2 enjoy...sgt2 sukerrr...sebab dpt menikmati pelbagai
makanan yg sedap2 di sini...pastinya Azue akan dtg lagiii..dan lagiii.....

psstt:- kalau ada mana2 restaurant or cafe nak minta Azue tlg buat review ...
silerrlahh ...contact Azue segera ehh...sebelum tv3 panggil Azue gantikan
Serina utk prog. Jalan2 Cari Makan...(hahaha ader hati lagii...x rela u..gurau2 jerk )
Mamamuuuuahhhsss buat semua...daaaa


8 comments:

Azhanie said...

T/kasih sudi datang dan promosi blog PDR ... Nk tanya boleh tak Kak Yan copy gambar2 tu ... tukar2 promote

Azueriena Norash said...

owhhh boleh jerk kak yan....ambil jerk yg mana berkenan di hati...hehehe...

atty said...

terliur kty nengok puding tu ..1st time kty dgr nie

murtabak tu pun.

♥Azie♥ said...

terliur tgk puding tue..tentu sedap..

♥Azie♥ said...

terliur tgk puding tue..tentu sedap..

♥Azie♥ said...

terliur tgk puding tue..tentu sedap..

kswsk said...

sesi JJCM yg berjaya yer...tahniah...hehehehhehe...sib baik kan hasrat utama tercapai..lau idak sure ralat...

ieda said...

waaa dah masuk blog ...
hehehe sowi aar x dpt temankan ko cari puding tuu .. tapi seronok dpt jumpe ko kat ktn :)